Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
D’ale Carnavalului
Florin Răchitan  - Duminica, 14 Februarie 2010

E vremea carnavalurilor înainte de lungul post al Paştelui, aşa că în multe localităţi din judeţ se organizează în această perioadă petreceri de Fasching, sărbătoare şvăbească ce a fost preluată şi de maghiari.


 

Noi am fost în week-end la carnavalul anual organizat de comunitatea germană din parohia bisericii Calvaria din Satu Mare, la care sunt invitaţi şi membrii comunităţii româneşti ai acestei parohii catolice, pentru a sărbători împreună şi „a face măscări” până dimineaţa.


 

Cam 100 de copii, tineri şi tineri în suflete s-au distrat pe muzică pentru toate generaţiile şi gusturile, iar atmosfera „nebunească” nu poate fi descrisă mai bine altfel decât prin faptul că preoţii celor două comunităţi, Ioan Roman şi Tiberiu Schupler, şi-au pus şi ei costume şi măşti şi au dansat cu enoriaşii lor.
 

 

Şi pentru că ne-a plăcut data trecută, am mai tras o fugă până la Halmeu, unde sătenii s-au adunat din nou la un bal de Fasching. S-a dansat ceardaş până la epuizare, iar la tombolă s-au câştigat tot felul de premii trăsnite, inclusiv budigăi de damă pentru holteii care-şi caută Valentinele.
 



2931 vizite
Distribuie pe